lunes, 7 de octubre de 2013

CÒMIC NOSTRUM, el Festival de Mallorca, a punt!

La nova edició del Festival Internacional de Mallorca, Còmic Nostrum, ja és “a màquines”.L’edició d’enguany, tendrà lloc entre el 22 i 27 d’octubre desenvolupant-se en diferents espais de Ciutat, com el CC Sa Nostra, el CAC Ses Voltes, l’Escola Superior de Disseny, el CEF, l'Espai Cerdanya 8, les llibreries Norma Còmics, Gotham Cómics i Agapea, el Museu de la Jugueta i el cafè Molta Barra.


Cal destacar novetats en els actes com les masterclass de còmic amb els convidats, el seminari d’animació i videojocs, els apunts urbans, la ruta de Palma en còmic i la recuperació del Mercat del Còmic.

Dels convidats, comptam amb el luxe de mestre Jan, creador de l’emblemàtic personatge Superlópez, amb l’independent francès Blutch, el virtuosisme de l’argentí El Tomi i l’espontaneïtat gràfica de Gallardo.

A banda, participaran els editors estrangers Thomas Ragon (Dargaud) i Frédéric Niffle (director de la revista francesa Spirou) que, a part de participar en les xerrades, s’entrevistaran amb creadors i joves talents de les illes per valorar i avaluar la idoneïtat dels seus treballs per al mercat francès i belga.

En l’apartat d’animació ens visitarà Pepe Sánchez, director de sèries com Jelly Jamm o Bugsted, que oferirà un seminari en el CEF i del que queden places disponibles!


La proposta expositiva és variada i d’excelent qualitat. Max, un homenatge a la revista Esquitx, Blutch, Jan, El Tomi, Pere Joan i un dedicada a personatges de còmic en la seva versió en figura 3-D.


Un element a destacar en aquesta nova festa del còmic és patrocini institucional. L’Institut d’Estudis Baleàrics, l’Ajuntament de Palma, Palma 365 i la Fundació Palma Espais d'Art s’han implicat significativament en el suport al Festival.
Així i tot, s’han tornat a editar una sèrie de 6 serigrafies, d’edició limitada, numerada i signada de 200 còpies. Es venen a 25,00 €, la sèrie de 6, per intentar obtenir els fons econòmics necessaris per a la correcta execució de Còmic Nostrum. Els autors que hi participen enguany són: Bartomeu Seguí, Gabi Beltrán, Bartolo Torres, Rafel Vaquer, Tomeu Pinya i Óscar Martín.

No hay comentarios:

Publicar un comentario